ALMANCA

5D Yabancı Diller Merkezi, Almanca eğitimine ihtiyaç duyan her bireye, bu konudaki eksikliklerini gidermek ve onlara iyi bir eğitim sağlamak amacıyla 18 yıldır hizmet vermeye devam etmektedir. Eğitim sistemi olarak, dünyanın seçkin dil okullarında kullanılan 6 seviyelik dil eğitimi kullanılmaktadır.

DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİNİZ

Telefon: 0 (212) 614 46 45

NEDEN 5D ALMANCAYI SEÇMELİSİNİZ?

Alanında uzman ve deneyimli öğretmen kadrosuyla sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir eğitim verir.Doğru, dinamik, dürüst, disiplinli ve dakik bir çalışma sistemine sahiptir. Öğrenciyle yakından ilgilenir.Aile birleşim sınav sürecini sıkıntısız bir şekilde atlatmanızı sağlar.Sınav öncesi ve sınav sonrasındaki tüm süreçlerde yanınızda olur.Mümkün olabilecek en kısa sürede başarıyı elde etmenizi sağlar. Eğitim konusunda kendini kanıtlamış ve eğitimde kaliteyi esas almış bir kurumdur.

NEDEN ALMANCA?

Almanca dünyada en çok konuşulan 10 dil arasında yer almaktadır .Almanca düşünüldüğü kadar zor bir dil değildir. En önemlisi Almanca konuşulduğu gibi yazılır, yazıldığı gibi okunur. Harflerin oluşturduğu sesleri öğrendikten sonra yeni öğrenilen sözcükleri telaffuzu çok daha kolay olur.

ALMANCA A1 SINAVIYLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER

Almanca dünyada en çok konuşulan 10 dil arasında yer almaktadır
Sınav dinleme, okuma, yazma, konuşma bölümlerinden oluşur .

Sınavdan 100 üzerinden en az 60 alınması gereklidir.Sınav esnasında sınav gözetmenleri Almanca konuşurlar.

OKUL BAŞARISI İÇİN ALMANCA

5D Eğitim Kurumları tüm okullarda okutulan kaynaklara hakim öğretmen kadrosuyla öğrencilerin Almanca seviyesini en üst düzeye çıkarmayı amaçlamıstır.Kurumumuza not kaygısıyla gelen öğrenciler notlarını yükseltme amacının dışında almanca öğrenmenin keyfiyle eğitimlerine devam ederler.

AİLE BİRLEŞİM SINAVI NEDİR ?


AİLE BİRLEŞİMİ NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Aile birleşimi yerleştiği ülkede yaşayan göçmen asıllı vatandaşın aile birliğini korumak amacıyla aile fertlerini yanına alma hakkıdır.  Aile birleşimi için Almanya hükümeti uyum (entegrasyon) yasası çerçevesinde bazı şartlar aramaktadır.  Aile birleşimi hakkından yararlanabilme şartları Almanya’da bulunan eşin veya velinin yasal konumuna göre farklılık göstermektedir.

Aranan genel şartlar:

1- Almanya'da veya Hollanda'da yaşayan biriyle ( Türk, Alman vatandaşı olması fark etmiyor) evlenen her Türk vatandaşı yeni çıkan ‘UYUM YASASI' gereği Almanya'ya gitmeden önce bir başlangıç (A1) seviyesinde Almanca bildiğini kanıtlamak için aile birleşim sınavını geçmek zorundadır. Ancak bu sınavı geçen kişiler konsolosluğa aile birleşimi vize başvurusunda bulunabilirler.

2- Yurtdışında yaşayan eşin son üç aydır bir işyerinde çalışıyor olması gerekir. Çünkü vize başvurusunda son üç aya ait maaş bordrosu istenen evraklar arasındadır.

3- Almanya'da yaşanacak olan evin minimum 40 metrekare olması gerekmektedir.

4- Yurtdışındaki eşin gelirinin, giderleri (kira, banka kredi borçları, vs..) düşüldükten sonra iki kişiye yetmesi gerekiyor.

5. Evlilik yoluyla Almanya’ya gidecekler evli bile olsalar en az 18 yaşında olmak zorundadırlar.18 yaşından küçükler evlenerek aile birleşimi vizesi alamazlar. Türkiye’deki çocuklar aile birleşimi yoluyla anne veya babasının yanına gidecekse 18 yaşından itibaren bir uyum sınavına girmek zorundadırlar.

Sınavı başardıktan sonra:

— Günlük yaşamda oldukça basit soruları, talimatları ve mesajları ve aynı zamanda Telesekreterdeki mesajları, kamuya yapılan duyuruları ve kısa konuşmaları anlayabilirsiniz,

— Yazılı kısa mesajlardan, kamuya yönelik bilgi levhalarından ve küçük ilanlardan sizin için önemli olan bilgileri alabilirsiniz,

— Rakamları, miktarları, saatleri ve fiyatları söyleyebilir ve anlayabilirsiniz,

— Basit ve kişisel bilgilere yönelik formları doldurabilirsiniz,

— Kısa kişisel mesajlar yazabilirsiniz,

— Konuşma sırasında kendinizi tanıtabilir ve şahsınıza yönelik basit soruları cevaplandırabilirsiniz,

— Günlük yaşamda alışılmış soruları ve ricaları formüle edebilir ve bunlara karşılık verebilirsiniz.

AİLE BİRLEŞİMİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:

a) Türkiye'de evlenenler için:

Türk vatandaşı ile Türk vatandaşının evliliğinde; belediyelerde öngörülen evraklarla işlemler yapılır. Alman vatandaşı ile Türk vatandaşının evlenmesinde ise; Alman vatandaşının, Almanya'dan alması gereken evraklar şunlardır:

1. Evlenme ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnis), bu belge en fazla 6 ay için geçerlidir.

2. Nüfus kayıt belgesi (Uluslararası)

3. Boşanmış ise boşanma kararının (Rechtsfähiges Scheidungsurteil) tercümesi (Bu belge için su anda 25,- DM harç parası alınmaktadır.) ve Apostille

b) Almanya'da evlenenler için:

1. Tarafların biri Alman veya çifte vatandaş ise, evlilik belediyelerde yapılır. Başvuru esnasında Türk vatandaşları için gerekli olan belgeler:

a) Pasaport ve nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri

b) İkametgah belgesi (Anmeldung)

c) Evlenme ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnisses) uluslararası

d) Nüfus kayıt belgesi (Formül 3)

e) Bosanmış ise, boşanma kararının(kesinleşmiş karar olması gerekir - Rechtskräftige Scheidungsurteil) Valilik veya kaymakamlıktan alınan Apostille belgesi

f) Vukuatlı nüfus kayıt belgesi

g) Fotoğraf (1 adet)

Alman vatandaşları için gerekli belgeler:

- Personalausweis aslı ve fotokopisi

- Bescheinigung aus Melderegister (mahalle polisinden)

- Geburtsurkunde nin bir fotokopisi

— Boşanmış ise Rechtskräftige Scheidungsurteil (kesinleşmiş boşanma kararı)

— Fotoğraf (1 adet)

Türk vatandaşı ile Türk vatandaşının evliliği Evlilik işlemi T.C. Konsolosluklarında veya Standesamt (belediye) ta yapılır. Gerekli, belgeler, Almanya'da evliliğin birinci şıkkında belirtilenlerle aynidir. Çifte vatandaş olan (Alman ve Türk) kişilerin evliliğinde Alman yasalarına göre, taraflar Alman vatandaşı sayıldığından, evlilikleri de belediyede (Standesamt) yapılır. Çifte vatandaşlar, evlilik için gerekli

belgelerin dışında, Türkiye'den nüfus kayıtlarını, boşanmış ise boşanma kararını ve valilikten alınacak Apostille belgesini getirmek zorundadır.


 


Eğitim ile ilgili destek talebinde bulunup sormak istediklerinizi bize iletebilirsiniz.